دکتر حجت افتخاری در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه در حالت طبیعی ریزش روزانه ۷۰ تا ۱۰۰ تار مو طبیعی است، اظهار کرد: ریزش این تعداد مو در زمان شانه کشیدن و استحمام کاملا طبیعی است.
وی یکی از شایع ترین ریزش ها را ریزش موی آندروژنیک یا ارثی دانست و تصریح کرد: آندروژن ها هورمون های مردانه هستند که هم در زنان و هم در مردان ترشح می شوند و این ترشح عمدتا در دوران بلوغ افزایش چشمگیری دارد.
این متخصص پوست و مو، با بیان اینکه ریزش موی ارثی در دوران بلوغ خودش را نشان می دهد، تصریح کرد: شرح حال اینگونه بیماران می گوید که در سنین ۱۳ تا ۱۴ سالگی موی خوبی داشتند و بعد از دوران بلوغ تراکم موهای آنان کم شده و قوام قبلی را ندارد. در واقع موهای ترمینال و زمخت تبدیل به موهای کرکی و ولوس شده است.
افتخاری، ریزش موی ارثی را الزاما ناشی از پدر و مادر ندانست و گفت: ریزش موی ارثی ناشی از ژنی است که فرد با خودش حمل می کند و ژن های افراد شباهت صد درصدی به والدین ندارند، زیرا همه ژن های والدین به فرزندان به ارث نمی رسد.
وی با بیان اینکه بیمار در ریزش موی ارثی با ریزش موی ناگهانی مواجه نمی شود، خاطرشان کرد: به تدریج تراکم مو کم شده و موها ضخامت اولیه خودشان را از دست می دهند و نازک می شوند. در برخی از موارد نیز فرد احساس می کند موهای طرفین سرش تیره تر از موهای مرکز سرش است.
این متخصص پوست و مو، برخی از ریزش موها در بانوان را نیازمند آزمایشات هورمونی دانست و عنوان کرد: در هر ریزش مویی آزمایش هورمونی تجویز نمی کنیم، اما با توجه به همراهی ریزش مو با آکنه های بلوغ شدید، گسترده و مقاوم به درمان و رویش موهای زائد در بانوان، آزمایش هورمونی و انجام سونوگرافی تخمدان جهت تشخیص تخمدان پلی کیستیک را انجام می دهیم.
افتخاری، با بیان اینکه ریزش مو در مردان نیازی به آزمایش هورمونی ندارد، اظهار کرد: نمی توانیم با دارو سطح هورمون تستوسترون در مردان را دستکاری کنیم، زیرا موجب تاثیر در عملکرد جنسی، صدا و رویش موی صورت مردان می شود.
وی مصرف مکمل بدون تجویز متخصص را نادرست دانست و متذکر شد: مصرف بیش از اندازه مکمل ها در ریزش موی ارثی عواقب زیادی به همراه دارد؛ البته آزمایش نشان دهنده فقر آهن و کمبود ویتامین «D» و گاها زینک است، اما توصیه می کنیم حتما با دستور متخصص پوست و مو مکمل در بازه زمانی مشخص مصرف شود.
این متخصص پوست و مو، یکی از مشکلات بانوان را خشکی موها دانست و اضافه کرد: بانوان با افزایش سن شروع به استفاده از رنگ و دکلره و مواد شیمیایی برای موهای خود می کنند که در نهایت به ساقه مو آسیب می رساند؛ به ویژه در افرادی که دچار ریزش موی ارثی هستند و ضخامت موهایشان کم شده، موهای خشک خیلی زود در همدیگر کلاف می شوند و لذا توصیه می کنیم از مرطوب کننده و ماسک و کرم و روغن برای شانه کردن راحت موها استفاده کنیم.
افتخاری، کم کاری و پرکاری تیروئید را از دیگر عوامل ریزش شدید مو دانست و یادآور شد: برخی از رژیم های سخت برای کاهش وزن نیز می تواند کاهش مو به دنبال داشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ابتلا به کرونا ریزش مو به همراه دارد؟، تاکید کرد: بیمارانی که طی پنج تا ۱۲ هفته گذشته مبتلا به کرونا بودند، اکنون با ریزش موی فعال مواجه هستند و جرات نمی کنند موی خودشان را شانه کنند و در حمام دسته دسته مو از دست می دهند، زیرا همه عفونت های ویروسی مانند کرونا می تواند این حالت را ایجاد کند.
این متخصص پوست و مو، استرس های روزمره را موجب ریزش موی شدید و طولانی مدت ندانست و گفت: شوک های روحی می تواند ریزش موی شدید ایجاد کند.
آیا بیماران کرونایی ریزش مو می گیرند؟
یک متخصص پوست و مو، در پاسخ به این سوال که آیا ابتلا به کرونا ریزش مو به همراه دارد؟، تاکید کرد: بیمارانی که طی پنج تا ۱۲ هفته گذشته مبتلا به کرونا بودند، اکنون با ریزش موی فعال مواجه هستند.
بیشتر بخوانید
امتیاز: 0
(از 0 رأی )
نظرهای دیگران